Maatwerk

Werkplaats Sascha

Je hebt virtueel wat rondgekeken en overweegt misschien een echt bezoek?

Op de bonnefooi langskomen mag uiteraard altijd, maar beter maak je even een afspraak. Dat biedt de gelegenheid af te wijken van de volgorde van binnenkomst, zodat je voor een kleine reparatie niet hoeft te wachten. Bovendien geeft het ruimte voor individuele aandacht voor sax en mens.

Ik vind dat erg belangrijk: hoe beter ik in kan schatten wat jouw ideeën en verwachtingen zijn, hoe beter ik mijn werk kan doen. Dat werk begint eigenlijk altijd met een gesprek, zorgvuldig kijken (je kunt met het lampje in het instrument zelf makkelijk meekijken), een diagnose stellen en die onderbouwen.

Vervolgens stel ik met jou samen een reparatieplan op dat is toegesneden op je individuele wensen, in combinatie met de mogelijkheden van je saxofoon.

De potentie van een saxofoon heeft niets te maken met de staat waarin hij verkeert. Een heel goede sax kan in belabberde staat zijn, maar blijft desondanks in zijn basis een goed instrument, al klinkt hij op dat moment niet als zodanig. Maar ook een sax van een kwalitatief wat mindere bouwer kan soms verrassen, wanneer de puntjes op de i worden gezet.

Uitgangspunt is dat je de beschikking krijgt over de volledige potentie van je sax!

Komen jij en ik overeen in welke categorie je saxofoon valt en wat voor werk er gedaan moet worden ? Dan maak ik in mijn werkwijze geen onderscheid tussen een duur of een goedkoper instrument, en evenmin tussen een ‘old-timer’ of een modern instrument.

De ene sax is de andere niet. Ik geloof in maatwerk, met als doel uit iedere saxofoon te kunnen halen wat erin zit.

Werkplaats Sascha